Weten jullie het verschil tussen de Adidas Stan Smith en de Superstar?

logoGoedemiddag beste lezers. Leuk dat jullie weer de tijd vrij hebben genomen om een artikel van mij te lezen. Ik heb vandaag weer een interessant onderwerp voor jullie, namelijk schoenen. Kennen jullie het verschil tussen de twee grote Adidas klassiekers? Waarschijnlijk niet, je hebt namelijk de Adidas Superstar en de Adidas Stan Smith. Beide sneakers zijn trouwens zeer goedkoop te krijgen bij thesneaker.nl. Wanneer je klassieke sneakers wilt, is dit the place to be. Maar om jullie het verschil tussen deze twee sneakers uit te leggen moeten jullie ook de geschiedenis ervan weten.

Verschil tussen de Superstar en de Stan Smith

adidas-superstar-dames-sneaker-leer-witDe Adidas Superstar werd voor het eerst verkocht in 1969. Dit als de lage versie van de Adidas Pro model. Door de schelpvormige rubberen teen kreeg het als bijnaam de “shell shoe”. Dit ontwerp staat nu nog bekend als één van de meeste invloedrijke uit de hele sneaker geschiedenis. Deze schoenen werden als eerst gebruikt voor basketbal. Alle topspelers in de NBA droegen deze sneakers en zo werden ze razend populair. Rond 1980 gebeurde er nog iets wat heel goed uitpakte voor Adidas. De rapgroep Run DMC maakte over deze sneaker een lied waardoor zij een reclamedeal hadden bemachtigd met Adidas. En zo ontstond een van ‘s werelds meeste bekende sneakers.

Twee later nadat de Adidas Superstar sneakers op de markt kwamen gebruikte toenmalig tennisicoon Stan Smith als eerst lederen tennisschoenen. Mede door twee succesvolle tennisseizoenen die deze Amerikaanse ster had nam de populariteit van de Adidas Stan Smith ook toe. Net als de Superstar begonnen ook steeds meer mensen de Stan Smith als normale sneakers te dragen. En zo is het ontstaan van deze beide klassiekers geboren.

adidas-stan-smith-dames-sneaker-textiel-rubber-en-leer-witZoals gezegd zijn deze nog steeds te verkrijgen en zijn ze nog steeds in de mode. Als je dit via The Sneaker store doet, krijg je gegarandeerd de beste deal.