Motorrijbewijs halen

Ik hoor vaak mensen die er tegen op zien om hun motorrijbewijs te halen. Mensen denken al snel dat dit moeilijk is en veel geld kost. Natuurlijk kost het veel geld, maar moeilijk is het niet. Het halen van je motorrijbewijs is vaak makkelijker dan je autorijbewijs. Dit omdat je lekker relaxed in je eentje op de motor zit zonder een lastige instructeur naast je. Natuurlijk rijdt deze wel met je mee maar veel last heb je er niet van. Zorg dat je relaxte motorkleding draagt en een goed zittende helm, zodat dit je niet kan hinderen tijden het rijden.kosten-motorijbewijs

Kosten motorrijbewijs

De kosten voor rijlessen en afrijden kunnen erg verschillen een les van een uur kan zo rond € 45, – liggen. Examen deel 1 kost € 125, – en deel 2 kost € 255, -. Alles bij elkaar opgeteld kan dit flink in de kosten lopen. Maar je moet het zien als een lange termijn investering. Als je je rijbewijs eenmaal hebt ben je er nooit meer geld aan kwijt. Stel je bent in totaal € 800, – kwijt, en je verdeelt dit over bijvoorbeeld 30 jaar dan valt het uiteindelijk best wel mee met de kosten. Natuurlijk zijn de uiteindelijke kosten verschillend per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal lessen en of je in 1 keer afrijdt.

Een laatste tip van mij is; zorg dat je relaxt overkomt. Als je laat zien dat je gestrest bent, heb je in mijn ogen al direct een achterstand. Zorg dat je er zin in hebt en houd altijd in je achterhoofd waarvoor je het doet; je motorrijbewijs.