Hovenier Oisterwijk heeft mij veel geleerd over tuinieren

Tuinman

Duurzaam leven

Sinds ik meer en meer geïnteresseerd ben geraakt in duurzaam leven, leek het mij ook een goed idee mij meer bezig te houden met mijn tuin. Dat lijkt misschien raar, maar ik vond het geen verkeerd idee bijvoorbeeld zelf het een en ander te gaan verbouwen op een biologische manier. Waarbij ik natuurlijk geen chemicaliën en zo gebruik! Ik heb hovenier Oisterwijk gevraagd mij het een en ander te leren over tuinieren, toen ik hovenier Oisterwijk had ingeschakeld om mijn tuin opnieuw aan te leggen. Nu heb ik namelijk ook ruimte om wat groenten te gaan verbouwen. Misschien dat ik daar in de toekomst nog mee ga uitbreiden, maar eerst moet ik het onder de knie krijgen! Het is wel een leuke hobby.

Tuinman

Lesje tuinieren

Toen de tuinman bezig ging met de tuinaanleg, heb ik hem natuurlijk af en toe een kopje koffie aangeboden. We raakten al snel aan de praat en de volgende dag dat hij er was vroeg ik hem mij wat meer te leren over tuinieren. Ik kon natuurlijk ook met hem mee kijken, terwijl hij bezig was met mijn tuinaanleg. Ik heb van hem veel geleerd, en ga binnenkort ook een cursus volgen over moestuintjes aanleggen! Vooral ben ik benieuwd naar alle duurzame opties die daarbij komen kijken. Het houdt mij in ieder geval van de straat en tussen de groenten. Waar wil je liever zijn? Ik ben benieuwd wanneer ik mijn eigen groenten kan gaan eten! Wie heeft er ook een moestuintje?