Assieraden; Voor een intieme herinnering

Een assieraad is 1 van de meest persoonlijke en intieme vormen van asbestemming en dit is tevens een belangrijke reden van de toenemende populariteit van assieraden. In een serie blogartikelen behandelen de medewerkers van UitvaartUniq.nl diverse ‘soorten’ assieraden, deze keer een overzicht van de verschillende ‘soorten’.

Een assieraad is een sieraad speciaal ontworpen voor het bewaren van een kleine, symbolische hoeveelheid as, waarbij een speciale holle ruimte gecreëerd is. In plaats van as wordt ook wel eens gekozen voor het bewaren van een haarlok, een kleine hoeveelheid zand van het graf, of een stukje stof. ‘Assieraden’ is natuurlijk een relatief breed begrip, waarbij er een aantal specifieke ‘soorten’ aan te duiden zijn, zoals as kettingen, ashangers, asbedels, en as armbanden. Ashangers en asbedels kunnen respectievelijk onderdeel uitmaken van een asarmband en asketting, maar er zijn ook asarmbanden en askettingen die 1 geheel vormen. Hierbij wordt er in het geval van een asarmband veelal gekozen voor een asbedel en in het geval van een asketting gekozen voor een ashanger. Vaak kunt u ook een ashanger als asbedel gebruiken en vice versa. Welk type u ook kiest, het sierraad moet uiteraard passen bij uw persoonlijke smaak en voorkeuren, maar veelal wordt ook gekozen voor een sierraad dat de overleden dierbare personaliseert, bijvoorbeeld door symboliek. Ook worden assieraden steeds vaker niet gedragen, maar als vorm van asbestemming die in huis een mooi plekje krijgt.

Over UitvaartUniq.nluitvaartuniq

Assieraden bij Uitvaartuniq.nl; Een divers assortiment, topkwaliteit & Eerlijke prijzen. UitvaartUniq.nl is de Nr.1 uitvaart webwinkel van Nederland. Wij leveren prachtige uitvaartartikelen, voor een dierbare herinnering. Met een een mooi online assortiment assieraden hopen wij u actief van dienst te kunnen zijn binnen het zoekproces naar een passend assieraad. Wij zullen alles in het werk stellen om u te voorzien van een assieraad naar wens. In het geval van vragen kunt u contact opnemen met 1 van onze medewerkers, wij zijn u graag van dienst.